Kulttuurikritiikkiä - Arhi Kuittinen

Jatkosodan todellinen luonne - sensuroitu sota

 • Jatkosodan todellinen luonne - sensuroitu sota
 • Jatkosodan todellinen luonne - sensuroitu sota

 

Jatkosota on sensuroitu sota.

 

Tämä on yksi harvoista todellisista tilannekuvista:

 

Tuttavissani on monia, joiden suku on polttanut isoisänsä päiväkirjat jatkosodasta tai suomalaisten SS-joukkojen joukkomurhaoperaatioista Neuvostoliitossa.

Suvun maine on kummallinen veruke väkivaltaisen, sotarikollisen tai sekasortoisen historian väärentämiselle. Armeijan esikunnassa on ainakin ollut fimlmimateriaalia suomalaisten suorittamasta kansanmurhasta Neuvostoliitossa mutta luultavasti sekin materiaali mielummin tuhotaan kuin paljastetaan. Edvin Laine näki tämän materiaalin.

Suomalaiset haluavat jostain syystä ylläpitää valheellista kuvaa sodistamme, vaikka uusi historiankirjoituskin on jo aika hyvin ajantasalla siitä että Suomi aloitti jatkosodan ja yllytti poliittisesti  Neuvostoliittoa hyökkäämään "Erkon sodan" eli "talvisodan" alussa ministeri Erkon fanaattisella saksalaismielisyydellä. Suomi valitsi Saksan Germania-aatteen puolueettomuuden sijaan.

Järkyttävintä tässä on se, että kouluissa ei vieläkään opeteta tieteellistä ja modernia historiantutkimuksen tuloksia Suomen sodista vaan kokoomuksen 1970-luvulla luoma tiivis opetuspropaganda ja opetushallituksen salaliitto VKTS jatkuu kouluissa opetuksina Suomen "suurista taisteluista" ja "Suomea yhdistäneistä sodista".

Ei sota yhdistänyt kansaa. Sodan jälkeen koko suomi veti heroiinia enemmän kuin mikään kansakunta koskaan jotta olisi selvinnyt traumoistaan ja väkivallan perinnöstä.

 

 

Kannattaa ottaa selvää, mitä lapsillenne opetetaan.

Suomihan ei ole vieläkään lakkauttanut jatkosodan aikana aloitettua sotasensuuria vaan Afganistanin sotaa mm  tapettujen määrän suhteen ei selosteta suomalaisille vaikka siellä ammutaan ihmisiä verorahoillamme kustannettuna.Mannerheim puhui useaan otteeseen ristiretkestä eli uskontopropaganda oli tiiviisti sidottu aatteelliseen sodan mielikuvapropagandaan:

Mannerheimin päiväkäsky rajan ylitykseen. 

 •  "Sankarivainajat nousevat kesäisten kumpujen alta rinnallemme tänään, jolloin lähdemme suomelle  turvatun  tulevaisuuden luodaksemme saksan mahtavien sotatovoimien rinnalla ristiretkelle vihollista vastaan."

 Tämä ei ole vain propagandaa vaan kertoo ideologisesta maailmankuvasta uskonnollismilitaristisessa Suomessa, samasta eetoksesta, jolla Suomi on nyt liitetty ideologisesti Natoon Nato-riippuvilla ja Nato-yhteensopivilla aseilla ilman omaa rationaalista puolustusstrategiaa.

 

 

 

 

 

 

 " Valtakunnan tärkeimmän – oikeastaan ainoan – yleisaikakauslehden auktoriteetti oli mielipidevaikuttajana suuri, suurempi kuin yhdenkään yksittäisen tiedotusvälineen nykyisen mediavallan aikana. Vuonna 1941 päätoimittajana oli Ilmari Turja, joka valjasti lehden täydellisesti sotapropagandan palvelukseen..."

 

 

 

 


 

 

 

 

 • Sotavankimakkaran luujauho repi suolistoja, ja aivo-osat altistivat Creutzfeld-Jakobin taudille.


http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288496149696.html?pos=ok-nln

 

 

 

 

 • Toinen maailmansota oikeistolaisena germanisaation ristiretkenä ja kirkollisena ideologiana

  - Välirauhan aikana, kesällä 1940 Hitlerin kirkko oli alkanut osoittaa kiinnostustaan Suomeen. Saksan ulkomaanpiispa Theodor Heckel ehdotti suhteiden tiivistämistä.  Hyväntahdon eleenä Heckel antoi rahaa sodassa vaurioituneiden kirkkojen korjaamiseen. Hän saapui Suomeen ja sai miltei valtiovieraan kohtelun.  Suomalaiset olivat innoissaan uskonpuhdistuksen äitikirkon huomionosoituksista. Kuin merkiksi kihlauksesta kirkot perustivat "Luther-Agricola-seuran” toimintakanavaksi välilleen. Sen johtoon kuului koko kirkollinen kerma. Seuran tavoitteet olivat poliittiset – sitoa Suomi Saksaan ja katkaista siteet pohjoismaihin, joiden kirkot suhtautuivat kriittisesti natsi-Saksaan.

 

 

 

 

 

 

 • Suomalaisen miehityshallinnon tavoitteena oli Itä-Karjalan etninen suomalaistaminen. Työtä riitti, koska alueen väestöstä 47 prosenttia oli venäläisiä. Mannerheim antoi keskitysleirikäskynsä 8.7.1941 eli jo ennen Karjalan armeijan hyökkäystä ja miekantuppipäiväkäskyään.

 

-8.7.1941 annetun päiväskäskyn N:o 132:n mukaisesti ei-kansallista väestöä ja poliittisesti epäluotettavia henkilöitä varten perustettiin keskitysleirejä.  Ne olivat pikemminkin vartioituja ghettoja: paikallisen väestön käyttöön jätetyt talot eristettiin piikkilanka-aidalla ja ne asutettiin kokonaisilla ”vierasrotuista ainesta” edustavilla perheillä.

 

 

 

 • Jatkosota - hävitty pyhä sota


Jyväskylän yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan suomalainen papisto maalasi jatkosodan aikaan retorisilla keinoilla kuvan pyhästä sodasta, joka lopulta hävittiin yksilön moraalin rappion vuoksi.

YTM Jouni Tillin väitöstukimus näyttää suomalaisen papiston retoriikan kaaren jatkosodan alusta sen loppuun. Kaaren voi katsoa alkavan marsalkka Mannerheimin päiväkäskystä kesäkuussa 1941. Siinä Mannerheim kutsuu sotilaita pyhään sotaan ja ristiretkelle kansakunnan vihollista vastaan.

" Näin ollen sotamme on aito ristiretki pakanoita ja Jumalan vihollisia vastaan, siksi me suomalaiset voimme huutaa ’Jumala tahtoo!’ Jumala tahtoo tehdä Suomen suureksi ja vapauttaa Karjalan painajaisesta, joka on vainonnut maatamme.”

 - Rovasti Rolf Tiivola Koti ja kasarmi -lehti heinäkuussa 1941

http://yle.fi/uutiset/jatkosota_-_havitty_pyha_sota/6321370

 

 

 

   Saksa-mielisyyden alkusoittoja:

" Harvan suomalaisen valtiomiehen ura kestää kriittistä tarkastelua. Esimerkiksi voi ottaa J. K. Paasikiven. Hänen toimintansa vaikkapa vuoden 1918 kuningasseikkailussa oli maanpetoksellista.

Suomea miehittäneet saksalaiset tekivät Paasikivelle tarjouksen, jonka hän hyväksyi. Saksalaiset lupasivat Suomelle Itä-Karjalan ja Paasikivelle kreivin arvon, jos hän suostuu siihen, että Suomesta tulee Saksan vasallivaltio, jota johtaa saksalainen kuningas.


 • Paasikivi oli siis ensimmäinen suur-Suomi-haihattelija.

  Kun lukee kansallisarkistossa Paasikiven julkaisemattomia päiväkirjoja 1920- ja 1930-luvuilta, näkee, että hän on useimmiten täysin pihalla asioista. Hän haluaa perustaa itsensä kaltaisista miehistä ylähuoneen, joka kaappaa eduskunnan vallan.


http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2012/08/27/paasikivi-ja-kekkonen/

 

 

 

 

 

 

12.3.1940
 • Rauhansopimuksen hyväksymistä vastustivat maalaisliittolaiset opetusministeri Uuno Hannulan ja puolustusministeri Juho Niukkanen (välitön ero). Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa sopimuksen hyväksymistä vastustivat Maalaisliiton Urho Kekkonen ja Kalle Kämäräinen, IKL:n Kaarlo Kares ja Kokoomuksen Jaakko Ikola.
Joka tapauksessa Eduskunta ratifioi sopimuksen salaisessa istunnossa 15. maaliskuuta äänin 145−3. Suomi menetti 35 000 km² eli 10 prosenttia alueestaan ja joutui uudelleensijoittamaan yli 400 000 alueen suomalaista. Missään muualla I ja II maailmanosdan melskeissä ei tällaista operaatiota oel tehty, vaan väki on pääsääntöisesti jätetty uuden vallan alle. - V.Hiiri

 

 

 

 

 

 

Tutkija:

 •     Vihapuhe vertautuu sotapropagandaan

 

 • Tutkija Pentti Raittilan mielestä netin vihapuheella luodaan pahimmillaan maaperää tekoihin ulottuvalle väkivallalle.

  Tästä syystä sitä ei tule vähätellä.Perinteet velvoittavat. "Talvisodan henki" ei ole isänmaallisuutta vaan väristeltyä historiaa Saksaan ja rotuopilliseen fasismiin sitoutumisen seuraamuksista.

Talvisotakin oli turha sota ja yhtä ideologinen valinta kuin jatkosota.

Diplomatia ja itseninen geopoltiikka suomalaisten eduksi ohitettiin ja syrjäytettiin oikeistolaisella fanatismilla ja rotukiihkolla. 

http://yle.fi/uutiset/tutkija_vihapuhe_vertautuu_sotapropagandaan/6605550

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

En tiedä kumpi on hullumpi, se joka väittää että Suomi lähti tieten tahtoen sotimaan yli 150 miljoonaista kansaa vastaan ilman että toinen osapuoli olisi Suomea mitenkään uhannut...vai sekö joka uskoo.

R. Tyyne Kuusela

Rytin, Tannerin, Erkon ja Waldenin tarkoitus oli provosoida NL:n ja Englannin välille sotilaallinen kriisi Talvisodalla Hitlerin käskystä. Samaan aikaan Hitler vaati ja provosoi myös NL:a hyökkäämään. Hitler ehdotti eloluussa 1939, Halhin Golin romujen vielä savutessa ja kertoessa, että Japani ei pääse keski-Aasiaan varmistamaan, ettei Saksan armeija joudu sinne mottiin, "etupiirisopimusta" tasan samalla kaavalla kuin Stalin oli esittänyt vuotta aikeisemmin, ennen Müchenin sopimusta, Suomelle etupiirisopimusta Itämeren alueella. Ehdotus oli päätynyt Hitlerin korviin varmaan ennen kuin presidentti Kallion. Ja NL luuli aluksi melko pitkään, että Mannerheim olisi sen tiedottanut Saksalle,jolla tavalla asia ei ollut.

Erittäin kummallista tässä on, että Liittoutuneet eivät vaatineet Erkkoa tuomiolle sotaansyyllisyydestä, sillä vaikka hän ei ollutkaan jatkosodan aikana ministeri, hän oli kuitenkin sotavankienkäsittelyohjelman johtaja Suomen vanhalla alueella vuoteen 1942. Mannerheim itse oli sitä Itä-Karjalassa. Paasikiven mukaan Erkon rooli oli ratkaiseva siinä, ettei NL:n esittämiin aluevaihtoihin suostuttu, joskin Tanner oli tasan samalla kannalla. Joku liittoutunut maa (Trumanin USA?) piti ehkä Erkkoa tärkeämpänä (kiristyskohteena?) kuin linnassa... NL oli myös ilmeisesti päättänyt, missä optimaalinen välirauhanraja tulisi kulkemaan, eikä pitänyt asiaa kovin tärkeänä: se sopi myös sen suunnitelmiin, oli pilkulleen Zhukovin ja Budjonnyin sekä sisällissodassa että II maailmansodassa noudattaman pitkien rintamien taktiikan mukainen, joka oli tehokkain keino ottaa tehot irti massallisesta ylivoimasta.

Suomalaisten yhdyshenkilö Saksaan oli suurlähettiläs Kivimäki, joka myös osallistui korkeasta poliittisesta johdosta Barbarossan suunnitteluun. Lapuan liikkeen fasisteilla ei ollut mitään tekemistä Hitlerin yhdyshenkilöiden kanssa, se oli mussolinilaista liikettä, sillä kukapa muu kuin Kivimäki oli kirjoitellut Ukko-Pekan puheen Mäntsälän kapinan lopettamiseksi...

http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuuri...

Jaakko Tuononen

Jatkosotaa ei voi erottaa talvisodasta. Jatkosota oli suora seuraus talvisodasta, jossa Stalin hyökkäsi Suomen kimppuun tarkoituksenaan hävittää koko maa. Jos Neuvostoliitto ei olisi hyökännyt syksyllä -39 Suomeen, niin jatkosotaakaan ei olisi tullut.

Varmaankin jatkosodan alla ja alussa oli hurmahenkeä ja eetosta, mutta se pitää ymmärtää sitä poliittista tilannetta vasten. Suomi ei ollut syyllinen jatkosotaan, se pitää muistaa. Opportunisti kyllä. Jatkosota oli oikeutettu sota epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseksi. No, se ei sitten onnistunut. Mutta politiikkaa tehdään aina niillä tiedoilla, jotka sillä hetkellä ovat käytettävissä.

Edelliseen viitaten, sotasyyllisyyskysymys ja tuomiot ovat voittajan sanelemaa politiikkaa häviäjälle. Syyllisyyden ja oikeuden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

R. Tyyne Kuusela

" Jatkosotaa ei voi erottaa talvisodasta. Jatkosota oli suora seuraus talvisodasta, jossa Stalin hyökkäsi Suomen kimppuun tarkoituksenaan hävittää koko maa. "

No miksi se ei sitten vallannut?!

" Jos Neuvostoliitto ei olisi hyökännyt syksyllä -39 Suomeen, niin jatkosotaakaan ei olisi tullut."

Tuosta ei ole vähäisimpiäkään takeita!

Sitä paitsi, NL:lle oli noin sata kertaa tärkeänpää TIETÄÄ, MITÄ Suomi tekee, kuin se, että mitä Suomi todella tekee, koska Suomen tekemistä saattoi tietää myös, millaista Barbarossaa Saksa suunnittelee.

Sua se tuntuu vaan yhä jurnivan, että Aatu havisi Moskovan ratkaisutaistelun osin suomalaisten tanneristienkin ahneuden takia...

" Varmaankin jatkosodan alla ja alussa oli hurmahenkeä ja eetosta, mutta se pitää ymmärtää sitä poliittista tilannetta vasten. Suomi ei ollut syyllinen jatkosotaan, se pitää muistaa. Opportunisti kyllä. Jatkosota oli oikeutettu sota epäoikeudenmukaisuuden korjaamiseksi. "

Se oli sitä, mihin Satlin, Zhikov ja Budonnyi viime kädessä tähtäsivätkin, janimeomaan, että saksa ripottelee joukkonsa tännekin, (tunturi)haukan persiiseen...

" No, se ei sitten onnistunut. Mutta politiikkaa tehdään aina niillä tiedoilla, jotka sillä hetkellä ovat käytettävissä. "

Ja (halon- ja muiden)tanneristien "tiedot" ovat aina syvimmältä persiistä kuin kenkään muun...

" Edelliseen viitaten, sotasyyllisyyskysymys ja tuomiot ovat voittajan sanelemaa politiikkaa häviäjälle. Syyllisyyden ja oikeuden kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. "

Ne ovat YK:n tuomiota ja olivat mm. Suomen YK-jäsenyyden edellytys. Valita sinne, jos on huomauttamista.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Kuulehan Tyyne, ennätysten kirjaan pääset tulkinnoillasi historiasta.

Historiasta et tiedä mitään.

Koko sotasyyllisyysfarssi on Hertta Kuusisen ja Urho kekkosen ohjaama juttu.

YK:ta ei muuten ollut edes perustettu silloin kun sotasyyllisyysfarssin tuomiot luettiin.

R. Tyyne Kuusela

YK on perutettu 24.10.1945 ja sotaansyyllisyystuomiot on annettu 21.2.1946.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneet_kansakunnat

" Yhdistyneet kansakunnat[1] (lyhenne YK) on maailmanlaajuinen hallitusten välinen yhteistyöjärjestö, joka perustettiin 24. lokakuuta 1945 San Franciscossa Kansainliiton korvaajaksi. "

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotasyyllisyysoikeude...

" Lopulliset, 21. helmikuuta 1946 julistetut tuomiot olivat: "

Tuomioiden anataminen oli Suomen YK-jäsenyyden edellytys, joka Saksan entisten liittolaisten tapaan toteutui vasta 1956.

Johan Lom

Ennen kuin avasin blogikirjoituksesi ihmettelin, että olit sen laittanut tänne Vapaavuoroon.

Kun luin sen, niin en ihmettele enää. Tännehän ne huumorikirjoitukset kuuluvat!

Harri Räsänen

Lähtee mies, lähtee nainen vaan ei lähde Edwin Laine. Tarmo Mannin mukaan tätä sanontaa kerrottiin sota-aikana ja sillä viitattiin siihen että Laine ei mennyt rintamalle.
Tuntematon sotilas oli Laineen sota ja siksi siitä tulikin niin hyvä.

Heikki Ojala

T.Mannille tyypillistä ämmämäistä ilkeilyä ja katteetonta juoruilua. Edvin Laineen tehtävä sota-aikana oli tuottaa kulttuuria ja viihdettä

"Ensimmäinen 3 viikon kiertue oli jo syyskuussa -41. Pian sen jälkeen Tampereen Työväen Teatterin johtaja Edvin Laine nimitettiin Pohjois-Hämeen sotilaspiirin teatteripäälliköksi ja Työväenteatteri alkoi esiintyä säännöllisesti hämäläisille rintamajoukoille."

http://www.uta.fi/yky/arkisto/koskivoimaa/valta/19...

Sotaanhan ei silloinkaan niinku menty, sinne määrättiin sille paikalle mikä sopivaksi katsottiin. Ei kukaan sitä itse päätä että menenpä sitten ilmatorjuntaan kun eivät huolineet lentäjäksi.

Jorma Laine

Ja sitten jäämme odottelemaan Putkisen epäilemättä laajoilla viitetiedoilla (Juhaniputkinen.fi) varustettua tiukkaa vastinetta...

Jaakko Anttila

Vasemmiston kannatus Suomessa on alle 30 %. Kaikenkarvaiset stalinistit kuten gaspadin Silvennoinen väärentää Suomen jatkosodan historiaa. Ja toiset änkyrästalinistit väärentävät talvisodan ja kansalaissodan historiaa.

Ranska ja Iso-Britannia tarjosivat Neuvostoliitolle liittosopimusta sen jälkeen, kun Saksa oli miehittänyt tynkä-Tsekkoslovakian maaliskuussa 1938, tarkoituksena sulkea laajentumis- ja valloitushaluinen Saksa kahden rintaman väliin. Ranskan ja Iso-Britannian neuvottelijat joutuivat poistumaan Moskovasta tyhjin käsin elokuussa 1939, koska Saksan diktaattori tarjosi Stalinille enemmän. Saksa tarjosi saaliinjakoa. Saksa tarjosi Stalinille Puolan valtion jakamisen ja Puolan valtion lakkauttamisen. Saksa tarjosi Stalinille Viron, Latvian, Liettuan, Etelä-Bukovinan ja Bessarabian (nykyisen Moldovan). Saksa tarjosi Stalinille Suomen - Ribbentrop-sopimuksen salaisella lisäpöytäkirjalla.

Neuvostoliitto esitti uhkavaatimukset Virolle, Latvialle, Liettualle ja Romanialle. Sen jälkeen puna-armeija miehitti Venäjän armeijan vanhat tukikohdat Baltian maissa ja miehitti Bessarabian (nykyisen Moldovan).

SKP valitsi ja puna-armeija koulutti suomalaiset punaupseerit, "punaiset jääkärit", joiden tehtävänä oli hyökätä Suomeen puna-armeijan kärkijoukkona. Se päivä koitti 30.11.1939. Markku Salomaan väitöskirja "Punaupseerit", 1992.

Neuvosto-Venäjällä perustettu SKP oli valtiopetospuolue, jonka tavoitteena oli Neuvosto-Suomi. SKP julkaisi Tukholmassa vuonna 1919 kirjasen nimeltä "Suomen työväki kommunistiseen puolueeseen", jota levitettiin Suomessa. SKP:n 20 kohdan ohjelma, jonka tärkeimmät kohdat koskivat 1) työläisten diktatuuria, 2) äänioikeuden kieltämistä kaikilta muilta kuin työläisiltä ja maaseutuköyhälistöltä, 3) kaikkien muiden kansalaisten omaisuuden takavarikointia ja 4) Suomen muuttamista Neuvosto-Suomeksi.

SKP:n sotilaskomitea harjoitti 20 vuoden ajan agitaatiota Suomen vasemmistolaisten asevelvollisten keskuudessa. "Anna kädestä käteen luotettavalle toverille: kyllä työläissoturi tietää, ketä vastaan hän kiväärinsä kääntää, kun vallankumouksen hetki koittaa". Sen vuoksi Suomen valtio jätti 100 000 vasemmistolaista asevelvollista vaille sotilaallista koulutusta 1920-luvulla ja 1930-luvulla. SKP:n sotilaskomitean Suomessa jakamat agitaatiopainotuotteet löytyvät Kansan arkistosta (SKP:n/SKDL:n arkistosta).

Tarton rauhansopimus kielsi etappitoiminnan toisen osapuolen alueella. Neuvostoliitto rikkoi Tarton rauhansopimusta törkeästi ja jatketusti lähettämällä Suomeen 19 vuoden ajan suomalaisia punaupseereita, SKP:n Neuvosto-Suomi -asiamiehiä ja vakoojia. Lähde: Markku Salomaan väitöskirja "Punaupseerit", 1992.

Puna-armeija komennettiin hyökkäysasemiin Suomen rajalle samana päivänä, jolloin J.K. Paasikiven johtama Suomen neuvotteluvaltuuskunta lähti junalla ensimmäisen kerran kohti Moskovaa. Neuvostoliitto haali kaikkialta maailmasta Suomen markkoja miehitysjoukkojaan varten ja saikin kootuksi 5 miljoonaa markkaa sitä tarkoitusta varten. Hyökkäystä edeltävänä iltana upseereille jaettiin marssikäsky, jonka mukaan Viipuriin saavutaan 6 päivässä ja Helsinkiin saavutaan 2 viikossa. "Puna-armeijan marssiopas Suomeen" oli jaettu upseereille jo aikaisemmin. Mainittu marssiopas julkaistiin Suomessa suomeksi jo vuonna 1989. Lähde: Ohto Manninen: Miten Suomi valloitetaan. Neuvostoliiton hyökkäyssuunnitelmat Suomen suunnalla 1939-1944. 2006.

Elokuussa 1939 Leningadin äänilevytehtaalla valmistettiin miehitysjoukkojen käyttöön äänilevyjä "Oi Suomi kaunoinen". "Ota meidät vastaan oi Suomi kaunoinen. Monesti on maanne ryöstetty teiltä. Me olemme tulleet palauttamaan sen teille." Marraskuussa 1939 runoilija hehkutti Leningradissa: "Meitä odotetaan. Meitä odotetaan jokaisessa työläistuvassa."

J.K. Paasikiven ja Suomen hallituksen oikeudellisena neuvonantajana oli laillisuusmies K.J. Ståhlberg, jonka kannan mukaan "Suomi ei voi luovuttaa tuumaakaan valtioalueestaan". Ja diletantti ulkoministeri Erkko väitti, että "ryssä bluffaa" vielä samana aamuna, jolloin pommikoneet saapuivat Helsinkiin Viron tukikohdistaan ja tähtäsivät matalalennosta ensimäiseksi vanhaan poliin Bulevardilla luullen, että siinä on presidentinlinna.

Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen rajajoelta Jäämerelle saakka ilman sodanjulistusta. "Suomen kansanhallitus" pudotti kaksisivuista julistustaan Suomen kansalle lentolehtisinä Suomeen kahden kuukauden ajan ja Suomen kansanhallitus pudotti julistuksiaan Suomen armeijan sotilaille rintamien läheisyyteen kahden kuukauden ajan.

Suomen hallitus vetosi Kansainliiton neuvostoon. Neuvostoliitto ilmoitti Kansainliiton neuvostolle 5.12.1939: "Neuvostoliitto ei ole sodassa Suomen kanssa, jonka entinen hallitus on paennut tuntemattomaan paikkaan, koska Neuvostoliitto on tehnyt sopimuksen ystävyydestä ja avunannosta Suomen kansanhalliuksen kanssa." Seuraavana päivänä puna-armeijan marsalkat kehuivat Ruotsin lähettiläälle Moskovassa, että puna-armeijan kaukotoimintapanssarivaunut saapuvat Helsinkiin 6 päivässä. Markku Salomaa mainitsee väitöskirjassaan nimeltä ne suomalaiset punaupseerit,jotka odottivat Helsingin seudulla tehtävänään osoittaa Helsingin puolustusasemat puna-armeijan kaukotoimintapanssarivaunuille, ja ihmettelivät, kun niitä ei alkanut kuulumaan.

SDP ja SAK vastasivat "Suomen Kansanhallitukselle" yhteisellä julistuksella, jonka mukaan Suomen työläiset taistelevat ase kädessä vihollista vastaan. Entiset punakaartilaiset ehdottivat erillisten punakaartiosastojen lähettämistä rintamalle taistelemaan pirua ja ryssä vastaan. Se hanke jäi toteuttamatta yksinomaan siitä syystä, että ylipäällikkö Mannerheimin kannan mukaan ulkomaalaisten vapaaehtoisten kouluttaminen ja rintamalle lähettäminen oli propaganda-arvoltaan merkittävämpi tavoite.

Tammikuussa 1940 Väinö Tanner antoi järjestäytyneelle työväestölle luvan liittyä suojeluskuntiin. Sörkän sällit oli tunnetuin työläisten perustama suojeluskuntaosasto ja myöhemmin asevelisosialistit murskasivat Hertta Kuusisen haaveet vasemmistopuolueiden yhdistämisestä ja Suomen lähdöstä "Tshekkoslovakien tielle".

Neuvostoliitto ryösti Suomelta 10 % pinta-alasta ja viljelyalasta, merkittävät metsävarat ja energiavarat, Suomen toiseksi suurimman kaupungin Viipurin, Itä-Suomen vientisataman Uuraan ja katkaisi Saimaan kanavan ja Itä-Suomen yhteydet Suomenlahdelle. Kaiken huipuiksi Neuvostoliitto ryösti Suomelta niin monta paperitehdasta, että niiden ansiosta Neuvostoliitto nousi paperintuottajien maailmanlistalla sijalta 7 sijalle 4.

Agitaattorilähettiläs Kotov kiihotti suomalaisia kommunisteja kapinaan välirauhan aikana. J.K. Paasikivi siteraaa muistelmateoksessaan "Toimintani Moskovassa ja Helsingissä" kommunistien uhkaushuutoja Helsingin kaduilla kesällä ja alkusyksyllä 1940. Tukivenkatkuinen agitaatio loppui siihen, että Suomen hallitus kielsi "Suomen ja Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seuran" toiminnan. Neuvostoliitto väitti, että Suomen ja Ruotsin suunnittelema valtioliitto oli "sotaliitto" ja Neuvostoliitto painosti Suomea niin ankarasti välirauhan aikana, että J.K. Paasikivi kirjoitti Moskovasta presidentti Rytille: "Jos me tämän maan intressipiriin jäämme, on se meille kuolema, sillä se ei sovi meille vaan tappaa meidät". Sen vuoksi J.K. Paasikivi kirjoitti juhlapuheen Leningradiin valloituksen kunniaksi jo etukäteen syksyllä 1941. Paasikiven juhlapuheen teksti julkaistiin Historia-lehdessä joukuussa 2011.

Jatkosota oli hyvityssota. SKP lupasi jo vuonna 1924, että Suomi saa Kauko-Karjalan, jos Suomi lähtee SKP:n viitoittamalle tielle. Suomen kansanhallitus ilmoitti julistuksessaan Suomen kansalle 1.12.1939, että Suomen kansanhallitus toteuttaa Suomen kansan vuosisataisen toiveen ja Aunuksen Karjala ja Vienan Karjala yhdistetään Suomen kansanvaltaiseen tasavaltaan korvaukseksi siitä, että Suomen kansahallitus luovuttaa suuren osan Kannaksesta Neuvostoliitolle.

Presidentti Ryti ja Suomen sotilaaliinen johto odottivat alkukesällä 1941 Saksan siihen astisen sotamenestyksen perusteella, että Saksan avulla Suomi pääsee eroon Venäjän painostuksesta ainakin 100 vuoden ajaksi. Toisin kävi.

Eteneminen turvalliselle kolmen kannaksen rajalle 1000 km maarajan sijasta ratkaisi Suomen kohtalon kesällä 1944, koska kenraali Meretskovin komentama Aunuksen armeija, joka käskynä oli kiertää Laatokka ja iskeä Viipurin suunnan puolustajien sivustaan, joutui lähtemään hyökkäykseen Syvärin takaa. Väinö Linna kuvaa suomalaisten joukkojen vetäytymistä juuri sillä suunnalla. Viivyttävät joukot ja suomalaisten asettamat miinoitukset aiheuttivat Aunuksen armeijalle raskaita tappoita ja se saapui vanhalle rajalle vasta 4.7.1944. Väinö Linna: "U-linjalla vihollinen löi taas päätään seinään." Aunuksen armeijan läpimurtorykmentit torjuttiin ja tuhottiin U-linjan taisteluissa 14.7.1944 mennessä, 5 päivää sen jälkeen, kun Talin-Ihantalan suurtaistelu oli päättynyt Suomen armeijan täydelliseen torjuntavoittoon.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kerrohan kun en ole vielä ymmärtänyt tuota ryöstämisjuttua..

Jos valtiot sotii keskenään niin vaihtoehtona voi olla sotiminen kansan kuolemaan asti tai luovuttaminen jotain alueita..kumpi mieluummin?

Vai millaiseksi kuvittelet sodan?

Jorma Laine

Mitenkä Anttila vastaa tietoihin joiden mukaan:

1) Suomi antoi luvan vieraalle valtiolle (Saksa) käyttää omia kenttiään apuna hyökkäyksissä NL:n suuntaan ennen jatkosodan alkua.

2)Joidenkin arvioiden mukaan Suomi aloitti Suomenlahden miinoittamisen ENNEN jatkosodan alkua. Tästä on kuitenkin kahta eri tietoa ja aikajänne on n. 72 tuntia.

3) Suomi antoi Vieralle valtiolle (Saksa) oikeuden tiedustelutoimintaan NL:a vastaan omalta maaperältään jo Helmikuussa -41 ja operatiivisten seikkojen valmistelu alki samaan aikaan.. (mm. tienrakennukset rajalle ym.)

Jokainen näistä toimista on sellainen jota kv. oikeuden mukaan voidaan pitää sotatoimena kun ne kohdistuvat vierasta valtiota vastaan. Sotatoimien suorittaminen on sama kuin sodanjulistus.. eikö?

Oikeastaan Saksa oli se tekijä joka aloitti jatkosodan Suomenkin kannalta. Mainitulla toimillaan fyysisesti, mutta myös psyykkisesti sai Suomen johdon kuvittelemaan, että Saksa voittaa sodan. Tällä perusteella Suomikin lähti jatkosotaa ja jopa yli oman mandaattinsa, eli vanhan rajan. Liekö olisi ollut niin, että ilman tuota ylitystä menetetyt maa-alueetkin olisi jääneet vähäisemmiksi.. tiedä häntä. Muutaman tuhatta sotilasta se olisi kuitekin säästänyt.

Heikki Ojala

Muutaman tuhatta sotilasta se olisi kuitenkin säästänyt.

oliskohan. Puna-armeijan silloin, siihen tehtävään osoitetuilla joukoilla, oli ensin raskas neljän-kuuden viikon ryynääminen Syväriltä ja Maaselästä U-linjalle. Jos SNTL olisi päässyt aloittamaan -44 heti Tarton rajan takaa, ratkaisutaistelut olisi käyty sitten sisempänä Suomessa.

Suomi sitoi kyllä sen puolimiljoonaa vanjaa, mutta Saksan kannalta ratekisesti olisi saattanut olla parempi "vallata" Suomi (vaikea sanoa vastuksen kovuudesta ja olisiko taas siinä ollut järkeä, kun tiesi miten hanakasti SNTL tuli raadolle Puolassa) ja höökiä ihan ite Muurmannin radalle ja saartaa Pietari kokonaan.

Jorma Laine

Lasken asian niin, että 21.7 (Vanhan rajan ylitys päivä, muistaakseni)jälkeen kaatuneet ja haavoittuneet sotilaat olisivat olleet vahvuudessamme.
Perääntymisvaiheen kaatuneita kun katsoo, niin en usko, että siellä olisi kovinkaan paljoa enempää ainakaan voinut kaatua. Samalla taktiikalla, tietysti. Joten nämä, nyt laatokan karjalassa kaatuneet sankarivainajat olisivat olleet vahvuudessame.

Se miten SNTL olisi toiminut, jos raja olisi ollut entisessä paikassaan (+ sodan ajan puskurivyöhyke, n. 20 km, jota ei missään katsota varsinaiseksi aluevaltaukseksi) jää arvoitukseksi. Varsin agresiivisesti luulisin, kuitenkin.

Jos taas Saksa olisi vallannut Suomen, on erittäin mahdollinen skenaario se,että SNTL:n joukot olisivat sodan päätteeksi tulleet "Vapauttajina" suomeen.. ja jääneet.. Viron kohtalo siis.

Arhi Kuittinen

Nuoret kirjailijat ja sota

- "Valtaosalla heistä ei ole tunnesidettä Suomen sotiin. Heidän näkökulmansa on niin globaali, että siitä katsottuna Suomi ei käynyt erillissotaa. He ihmettelevät, miksi olimme mukana toisessa maailmansodassa, Haapala kertoo.
Naiskirjailijat liikkuvat myös rintamalla

Sotatutkimuksen uudet teemat ja laajentunut sotien käsittely näkyy myös kirjallisuudessa. Tietokirjallisuuden kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa Otavasta sanoo, että naisten kiinnostus sekä kirjoittaa että lukea sodista - erityisesti naisten kokemana - on kasvussa.

http://yle.fi/uutiset/sotien_psykologinen_puoli_ki...

Arhi Kuittinen

Rintamalla tarvitaan kovat tropit, etenkin haavoittuneille ja sisseille. Silti Ylikangasta hämmentävät ne heroiinimäärät, joita Suomen armeija käytti. Pelkästään Antineuralgin-heroiinitabletteja meni jatkosodan aikana 7–9 miljoonaa vuosittain.

"Tietääkseni missään toisessa sotaa käyneessä maassa ei heroiinia jaettu samassa määrin. Pervitinin käyttö oli jo valvotumpaa", Ylikangas sanoo.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Heroiini+oli+pu...

Arhi Kuittinen

Sotavankimakkaran luujauho repi suolistoja, ja aivo-osat altistivat Creutzfeld-Jakobin taudille.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128849614969...

Jouko Koskinen

Kommarien jossittelulla ei ole kattoa - CCCPn osana Suomi olisi ollut paratiisi - ainakin sen esikartano. Kansallis -SOSIALISMI oli mm. marttajärjestön ihanne ja päämäärä.

Elä siinä sitten Isänmaan ja jeesustelun tasapainottamassa ympäristössä kristillissiveellisesti rakastaen (myös) vihollistasi.

Äitini oli köyhä Martta-Natsi ja sen pennut piestiin alakoulusta alkaen KOMMUNISTEINA kun meillä oli epämuodikkaat -jopa paikatut- vaatteet ja 7 (seitsemän) kilometrin koulumatka. Eikä sitä aurattu auki pyryaamuina. Yksi tunti suuntaansa oli joskus lapselle liikaa.

Hollolan Kalliolan alakoulua johti maatalon emäntäpiru. Laittoi lannoiteluujauhoa hernekeittoon - nälkäiset kakarat olisivat ahmineet annoksensa sekunneissa, mutta tikkujen siivilöintiaika ylitti sallitun ajan ja 'jätteet' saimme eteemme seuraavana päivänä.

Moisen koulun käytyään ei ihan helposti hurahda minkäänlaatuiseen sosialismiin.

Jouko Koskinen

'Nuorison' idealismin kaun(h)eimpia kukkasia Nagasagin haudoille. Jenkkien lällärimoralismin typerin liike. Nagasagin sijasta Punaiselle Torille ja seuraavat rosvoarmeijan panssarikkiiloihin ennen Viipuria ja Berliiniä.

Olisi jäänyt "rauhanpuolustajille" jotain puolustettavaa tappavan Stalinismin sijasta.

Arhi Kuittinen

Suomalaiset olivat innoissaan uskonpuhdistuksen äitikirkon huomionosoituksista. Kuin merkiksi kihlauksesta kirkot perustivat "Luther-Agricola-seuran” toimintakanavaksi välilleen. Sen johtoon kuului koko kirkollinen kerma.

Seuran tavoitteet olivat poliittiset – sitoa Suomi Saksaan ja katkaista siteet pohjoismaihin, joiden kirkot suhtautuivat kriittisesti natsi-Saksaan.

Välirauhan aikana, kesällä 1940 Hitlerin kirkko oli alkanut osoittaa kiinnostustaan Suomeen.

Saksan ulkomaanpiispa Theodor Heckel ehdotti suhteiden tiivistämistä. Hyväntahdon eleenä Heckel antoi rahaa sodassa vaurioituneiden kirkkojen korjaamiseen. Hän saapui Suomeen ja sai miltei valtiovieraan kohtelun.

http://yle.fi/mot/041099/kasis.htm

Arhi Kuittinen

Jatkosota - hävitty pyhä sota

Jyväskylän yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan suomalainen papisto maalasi jatkosodan aikaan retorisilla keinoilla kuvan pyhästä sodasta, joka lopulta hävittiin yksilön moraalin rappion vuoksi.

YTM Jouni Tillin väitöstukimus näyttää suomalaisen papiston retoriikan kaaren jatkosodan alusta sen loppuun. Kaaren voi katsoa alkavan marsalkka Mannerheimin päiväkäskystä kesäkuussa 1941. Siinä Mannerheim kutsuu sotilaita pyhään sotaan ja ristiretkelle kansakunnan vihollista vastaan.

" Näin ollen sotamme on aito ristiretki pakanoita ja Jumalan vihollisia vastaan, siksi me suomalaiset voimme huutaa ’Jumala tahtoo!’ Jumala tahtoo tehdä Suomen suureksi ja vapauttaa Karjalan painajaisesta, joka on vainonnut maatamme.”

- Rovasti Rolf Tiivola Koti ja kasarmi -lehti heinäkuussa 1941

http://yle.fi/uutiset/jatkosota_-_havitty_pyha_sot...

Arhi Kuittinen

" Harvan suomalaisen valtiomiehen ura kestää kriittistä tarkastelua. Esimerkiksi voi ottaa J. K. Paasikiven. Hänen toimintansa vaikkapa vuoden 1918 kuningasseikkailussa oli maanpetoksellista.

Suomea miehittäneet saksalaiset tekivät Paasikivelle tarjouksen, jonka hän hyväksyi. Saksalaiset lupasivat Suomelle Itä-Karjalan ja Paasikivelle kreivin arvon, jos hän suostuu siihen, että Suomesta tulee Saksan vasallivaltio, jota johtaa saksalainen kuningas.

Paasikivi oli siis ensimmäinen suur-Suomi-haihattelija.

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2012/08/...

Arhi Kuittinen

Ei uutta vuotta ilman menneisyyden tiedostamista.

Oikeiston hegemoniaa hallituksessa ei ymmärrä ilman oikeiston hallitsemaa menneisyyden torjuntaa ja siten mielten hallintaa.

"Kauhujen leiri Kummun Kallen kartanolla"

- saksalaisten tuhoamisleirit Suomessa

http://blogit.kansanuutiset.fi/paatalon-matkassa/k...

”Tappaneet jo tähän mennessä varmasti kymmeniä vankia. Ja jos ehki tappasivat kivuttomasti, mutta kun ensin rääkkäävät. Se on nyt, kaima, ihmisen henki kaitanen assia Kummun maisemilla”, omankin henkensä puolesta pelkäävä setä-Kalle sanoo ja jatkaa:

”… kun joutuu kotisa akkunasta kahtelemaan miten ihmistä potkitaan ja pieksetään ja roikotetaan ristinpuussa vuorokausitiolkulla. Pakotetaan sitte vanki kaivamaan itselleen hauta, johon ammutaan. Aivan kauhuin paikka tästä kotimökistä tuli…”

Arhi Kuittinen

Kansallismielinen sotaelokuva ennen natsiaikaa

30.1.2013 klo 13.00

* Vapaa pääsy

Yleisöluennot – Filosofian maisteri Heikki Länsisalo luennoi.

*
Stoa
työväenopiston luentosali
*
Osoite
Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

Juha Mattila

Harvinaisen asenteellinen ja provosoiva kirjoitus, jossa onkin sitten kaikki "hävittyä sotaa" koskevat tutkimukset ja mielipiteenmuodostukset mukaanlukien pohjavireenä laaja-alainen itseinho siitä, että äitimme ja isämme jäivät henkiin monien muiden joutuessa antamaan kaikkensa. "Voittajavaltioissa" ei taida moista itsesäälissä rypemistä esiintyä?

Muutama luujauhomakkara ja vankileirikertomus ei kumoa sitä, että olisimme olleet väärässä puolustaessamme maatamme tai että jatkossakaan tämä toiminta olisi halveksittavaa. Eikä niitä vaihtoehtoja armeijan aseistamiseen vuosina 1940-41 ollut kuin Saksa. Taistelukentäksi jääminen kahdelle suurvallalle olisi ollut huonoin vaihtoehto eikä Neuvostoliiton kanssa käyty talvisota antanut enää vaihtoehtoja muille kuin siellä sotilas- ja puoluekoulutuksensa saaneille pyrkyreille.

Mutta on se minusta edelleenkin yllättävää, että sodista selviytymisemme ottaa joillekin näin koville ja että näiden harmittelujen perustelemiseksi tarvittaisiin "tieteellistä historiankirjoitusta", josta en tullut viitteiden perusteella ollenkaan vakuuttuneeksi.

Arhi Kuittinen

Jotakin on ajassa muuttunut,

kun Hesari myöntää kirkon fasistisen historian:

"Suomalaispappien vanhat puheet tuovat mieleen tämän päivän jihadistit."

"Suomalaisten pappien suussa kyse oli kuitenkin paljon suuremmasta missiosta: valitun kansan lopunajan taistelusta...

http://www.hs.fi/sunnuntai/Suomen+pyh%C3%A4+sota/a...

Markku Ollikainen

Arhi Kuittinen ja Tyyne Kuusela ovat tainneet saada käsiinsä esi-isiensä "sotapäiväkirjat" jostakin Terijoen hallituksen arkistoista. Eipä ihme, että vielä nytkin harmittaa, kun uusi isänmaa Neuvostoliitto ei saanutkaan tahtoaan läpi Suomen suhteen. Eivätkä esi-isät Terijoen hallituksen suunnitelmiin kuulunutta leveämpää leipää paremmissa asemissa neuvosto-Suomen johdossa.

Syy on tietenkin esimerkiksi suomalaisen, Helsingin Sanomien punavihreän toimittajan mukaan fasistisen papiston, jotka kirkon edustajat tuon ajan isänmaallisen vilpittömyyden ilmapiirissä toimivat Suomen sotaponnistelujen hyväksi.
Arhi Kuittinen, voi vain onnitella suurenmoisesta lähdemateriaalin käytöstä! Onhan kyse esimerkiksi itsestään Helsingin Sanomista. Puhumattakaan Suomen totuudesta, Kansan Uutisista.

Sotatilanteessa tapahtuvia ylilyöntejä, jos hutejakin tietysti löytää, koska tuntemattoman tulevaisuuden epävakaissa, arvaamattomissa oloissa ei ole mahdollisuutta pitää pitkiä neuvotteluja, ja harjoitellen viilata tekemisiä paraatikuntoon historian näyttämölle. Yksilöihin kohdistuvat paineet tuovat heissä ja toiminnassaan esille asioita, joita ei tule näkyviin rauhan ajan paineettomimmissa oloissa.

Suomalaisille lopputulos on kuitenkin ollut parempi kuin niille kansoille, jotka jäivät neuvostoanturan alle.
Nykyään uusia, muodikkaita punavihreä-sävyjä päälleen sovitteleva kommunismi on saanut hengiltä historiansa aikana enemmän ihmisiä kuin mikään muu aate maailmassa.

Arhi Kuittinen, propagandasi ei taida toimia. Suomalaiset osaavat vielä ajatella itse ja saavat tietoa muistakin lähteistä.

Arhi Kuittinen

Luterilaistamista johti sotilaspastori Kalervo Kurkiala.

Asiat eivät edenneet hänen (ja kirkon) toivomallaan tavalla.

Luterilaistaminen määrättiin keskeytettäväksi.

Suomen kansainvälisen maineen pelättiin kärsivän. Kurkiala lomautettiin. Hän lähti Saksaan ja liittyi SS-joukkoihin. Kurkiala kohosi korkeaan asemaan, Himmlerin linkiksi Suomeen.

http://yle.fi/mot/041099/kasis.htm

Pekka Salo

Arhi Kuittinen Olet kerännyt erilaisia tekstejä sodistamme kiitettävästi. Sotiemme lopputulos oli Suomen häviö. Voisitko kirjoittaa jotain positiivista Suomen kannalta? Vai onko niitä mitään olemassa? Onko Suomi viime sotiin kaikkeen syyllinen?

Tärkein kysymys on kuitenkin kysymys sinulle siitä, miten Suomen olisi pitänyt toimia? Voimmehan yrittää oppia virheistä ettemme toistaisi niitä tulevaisuudessa.

Voisitko kertoa millainen olisikaan Suomi nyt, mikäli se olisi tehnyt niin kuin sinun mielestäsi olisi pitänyt?

Arhi Kuittinen

SA-kuva-arkisto avautuu osoitteessa www.sa-kuva.fi kello 15:00.

Tietystikään arkistoavaus ei tuo esille sensuroituja kuvia:

-Tällä kertaa yllättäjä tulee puolustusvoimilta. Tänään 25.4.2013 iltapäivällä avautuu intin tk-kuvaajien sa-kuva-arkisto. Kirjainyhdistelmä tk muuten tarkoittaa tiedotuskomppaniaa, johon kuvaajat aikanaan kuuluivat.

Kuva-arkistossa on kuvia yli 100 000 kappaletta ja ne on skannattu 300 DPI:n resoluutiolla. Kaikkein parasta on kuitenkin se, että kuvat ovat täysin vapaasti käytössä.

SA-kuva-arkisto avautuu osoitteessa www.sa-kuva.fi kello 15:00.

http://blogit.tietokone.fi/ossi/2013/04/armeija-av...

Arhi Kuittinen

Tutkija:

Vihapuhe vertautuu sotapropagandaan

Tutkija Pentti Raittilan mielestä netin vihapuheella luodaan pahimmillaan maaperää tekoihin ulottuvalle väkivallalle.
Tästä syystä sitä ei tule vähätellä.

Perinteet velvoittavat. "Talvisodan henki" ei ole isänmaallisuutta vaan väristeltyä historiaa Saksaan ja rotuopilliseen fasismiin sitoutumisen seuraamuksista.

Talvisotakin oli turha sota ja yhtä ideologinen valinta kuin jatkosota.

Diplomatia ja itseninen geopoltiikka suomalaisten eduksi ohitettiin ja syrjäytettiin oikeistolaisella fanatismilla ja rotukiihkolla.

http://yle.fi/uutiset/tutkija_vihapuhe_vertautuu_s...

--

Arhi Kuittinen

SA-kuvat on julkaistu.

Nyt odotellaan sitten vielä SS-kuvia pääesikunnan kassakaapista.

Neuvostoliiton alueella suomalaisten tekemät etniset puhdistukset kylissä kirvein ja pistimin kuvattiin ihan 16 mm filmille ja ne on kuumaa kamaa kassakaapissa - ellei niitä ole jo poltettu.

Edvin Laine näki nämä dokumentaarit.

Arhi Kuittinen

Suomalaisten tekemät julmuudet sota-aikana ovat vielä tutkimatta, arvioi suomalaistutkija.

– Suomalaisten tekemät vankien ampumiset, ruumiiden häpäisyt, raiskaukset, marginalisoidut miehet ja poliittisten vankien kohtalo rintamalla ovat asioita, joita ei ole vielä tutkittu toisin kuin esimerkiksi Saksassa, sanoo naistutkimuksen emerita professori Kaija Heikkinen.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128856088413...

Arhi Kuittinen

Suomalaisten sotajulmuudet jäänevät salaisuuksiksi

" Sotatutkija Markku Jokisipilän mielestä suomalaisten sodanaikaisten julmuuksien tutkiminen on lähes mahdotonta, koska luotettavat lähteet puuttuvat. "

Suomalainen oikeistolaisen itsepetoksen ylpeä eetos.

"Talvisodan henki" ei ole kansallinen aarre vaan poliittinen ase.

Mutta

kaksi vihjettä tutkijoille

a)

Vaatikaa Kekkosen päiväkirjat esille presidentin kansliasta

b)

Vaatikaa dokumenttifilmit ja kuvat esille esikunnan kassakaapeista - joukkomurhia Neuvostoliiton puolella.

Kovaa kamaa ja siis herättävää. Valaiseva.
Tiedostavaa. Tervehdyttävää.

Auttaisi uudelleentulkinnassa ja sotahullun uusiopropagandan hillitsemisessä.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/04/1...

Marko Huttunen

Etkos Arhi voisi vaatia itse kassakaappimateriaalia julkistettavaksi niin paasisimme kaikki tasta piinaavasta epatietoisuudesta etta mitas tuhmuuksia miehemme maailmalla oikein puuhailivat? Vasemmisto on lupaillut kaikenlaisia paljastuksia Suomen hirmuisista julmuuksista jo vuosikymmenia, vaan ei ole nakynyt, johan tassa riutuu tiedonjanoonsa.

Asia selvasti Arhia ahdistaa, mutta vartoos kun J Backman saa oman versionsa Talvisodan taustoista valmiiksi, saatte sitten yhdessa paatostella. Joten nyt laitappas topinaksi, filmimateriaalia suomalaisten SS-miesten kansanmurhista julkiseksi! Tallaista materiaaliahan varmasti loytyy, kuten vakuuttavasti kerrot jos kerran Edvin Lainekin on ne nahnyt?

Ainoa asia joka hieman kummastuttaa etta naita kaikkia pahuuksia joita suomalaisten tekemaksi vasemmisto vaittaa, ei ole nostettu esiin karsineen osapuolen, siis NL/Venajan puolelta? Natsi-Saksan kauheudet on oikeutetusti nostettu framille, vaan Suomea vastaan ei ole vaitteita esitetty. Onko siis kauheuksia tapahtunut, vai ovatko kauheudet vain historiaa uudelleenmuotoilevan vasemmiston marka uni?

Kirjoita Arhi asiasta vaitoskirja, niin vaitteistasi muotoutuu vahitellen totuus, jos nyt vanhojen stalinistien jalkelaiset eivat nyt aivan taysin takkiaan kaanna. Nain saisit aikaan lahdetiedon, johon muut pseudotutkijat voisivat viitata, ja jo muutamassa vuosikymmenessa (ehka) saataisiin Suomi hyokkaajaksi Talvisotaan, kansanmurhaajaksi jatkosotaan ja eikos se natsien ykkosnyrkki, Lauri Torni aloittanut sen Vietnamin sodankin?

Arhi Kuittinen

Sunnuntai-Hesarin henkilökuvassa Ylikangas esitti puhuttelevan ja mielestäni varsin oikeaan osuneen luonnehdinnan siitä, kuinka Suomessa on totuttu ajattelemaan omasta toiminnasta kriisiaikoina:

Suomessa on ollut kuvitelma, että pahoissakin kriiseissä asioita on hoidettu eettisesti korkeatasoisesti, ikään kuin lakia noudattaen. Mitä enemmän näitä asioita on tutkittu, sitä useammin on tultu lopputulokseen, että meillä on menetelty ihan samalla tavalla kuin muuallakin, ja se ero on meidän kuvitelmaa eikä todellisuutta.

http://jokisipila.blogspot.fi/2007/10/taistoihin-t...

Arhi Kuittinen

Jatkosodan jatkopolitiikka sotilaiden syyllistämiseksi oli järkyttävää ja järjestelmällistä, politiikoille suuresti hyödyllistä:

- Suomi vieritti sotatraumat sotilaiden omaksi syyksi - psyykkinen haavoittuminen oli heikkoutta SK

Poliitikot (mm. Kekkonen) valitsivat eliitin "arvovallan" pelastamiseksi sotilaiden törkeän mustamaalaamisen

ja nostivat sotilaat syntipukeiksi ja keskustelu talvisodan aloittamisen ja natsiliittolaisuuden poliittisesta sekä ideologisesta valintaprosessista kiellettiin.

Sotaa alustanut pitkällinen rotuoppiopetus ja siitä siinnyt julistus saksalaisista veriveljinä valtion toimesta kiellettiin myös täysin puheenaiheena.

Suomen edustaja, mediasuvun ja Helsingin Sanomien ministeri Erkko kieltäytyi puolueettomuudesta vedoten mm. rotuoppiin, suomen "rodulliseen kohtaloon"

Lue

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/suomi-vier...

Arhi Kuittinen

Asiakirjoja, joiden mukaan Suomen äärimmäinen oikeisto oli jo v. 1935 solminut Hitler-Saksan kanssa kiinteän liittosopimuksen:

Siinä oli Saksalle myönnetty oikeus sijoittaa sodan syttyessä joukkojaan Suomen alueelle; Hitler puolestaan oli luvannut Suomelle Neuvosto-Karjalan.

http://www.kolumbus.fi/r.katajaranta/talvisota.html

Arhi Kuittinen

Sodan tunnevaikutukset näkyvät edelleen työelämän pakonomaisena hämmentämisenä ja armottomuutena heikkoutta kohtaan.

http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/suomala...

Arhi Kuittinen

Lauri Törni valmisteli SS-sissisotaa Suomeen. IS

Historioitsijan uusia selväsanaisia selvityksiä.

On todella vaikea ymmärtää omaa historiaansa ja sotahistoriaa väärentäviä suomalaisia,

jotka yrittävät selittää jopa Risto Rytiä "anglofiiliksi"

vaikka Ryti suunnitteli innoissaan Saksan hyökkäysideologiasta kiihottuneena jatkosotaa jo talvisodan aikana.

Ja oli toivomassa sodan aloittamista ideologisesti Neuvostoliittoa vastaan vuosia aikaisemmin.

Törni on esimerkki aivopesun uhrista

mutta joka innostui Neuvostoliiton valloituksesta ja natseista vaikkä itse näki ja tiesi saksalaisten megalomaanisesta joukkotuhonnasta ja suomalaisen eliitin aikaisemmasta uhittelusta sodan sytyttmäiseksi rauhaa sabotoiden.

Silti Törni on natsi,

vaikka häntä ajoi "pelko ryssästä".

Vaikka ryssälllä pelottelu oli poliittisesti täysin väärennetty suomalaisen suomenruotsalaisen eliitin propaganda

niin silti Törnikin suostui natsiksi eikä halunnut poliittisesti analysoida vihaamiensa suomenruotsalaisten upseerien valheita.

Poliittisesti tietämätön ja ajattelematon on pelkkä orja.

Kaikki tietävät että Törni inhosi upseereita mutta silti omaksui upseereiden poliittiset valheet.

Törnikin suostui vihaan ja sokeuteen poliittisen analyysin ja tiedon sijaan.

Hän ei halunnut tehdä poliittisia johtopäätöksiä oikeistoeliitin sotavimmasta vaan halusi vain toimia kuin macho eliiin mallin mukaisesti.

Törni olisi voinut tiedostaa suomalaisen eliitin tahalliset juonet talvisodan aloittamiseksi sillä rahaeliittimme eivät ajatelleet rauhaa ja Suomen parasta vaan olivat unelmoineet kymmeniä vuosia Suomen liittämisestä Saksaan.

Törni suostui oikeistolaiseen vihan kulttuuriin torjuen tämän vihan lietsonnan merkitystä kauan ennen talvisotaa ja oikeiston aloittamaa sisällissotaa.

Törniä tarjotaan meille rehellisen ja sisukkaan taistelijan esimerkiksi mutta suomenruotsalaisille brändyä poterossa litkiville suomenruotsalaisille hän oli vain idiootti tykinruokana ja eliitin rikastumisen varmistajana toisessa sisällissodassa

- sillä talviosota oli toinen sisällissota, eliitin valmisteleman ja turhaan aloittama sota ilman geopoliittista Suomen hyvän ja puolueettomuuden ajatusta.

Lapsillekin opetettiin valtion toimesta 20 vuotta että Saksan ja kristittyjen avulla vielä otetaan Venäjältä Suur-Suomi ja alemmat rodut alistetaan koska suomalaiset ovat arjalaisia.

Tämän fasistisen eliittimme laajan ideologian talvisodan ihailijat kieltävät omasta historiaskenaariostaan.

Ja nyt meille yhä virallisesti valehdellaan talvisodan olleen syyttömien vapautussotaa - mikä on valhe, tahallinen poliittinen valhe ja propagandan jatkumo.

Mannerheimista on nyt vhdoinkin "virallisesti" tullut jo selväjärkisiä "paljastuksia"

eli tutkijat lopettavat vaikenemistaan siitä,

että hän sopi natsien kanssa jo 1935 "Suomen laajentamisesta", suomalaisten sitomisesta Saksan tuhoamissotaan ja intoili sodan sytyttämisestä.

Vaikka tiesi juutalaispuhdistuksesta ja rotupuhdistusideologiasta.

Kaikki historiantutkijat tietävät, että Mannerheim lupasi 1919 hyökätä Ranskan rahoilla Pietariin. Mutta löysät menivät housuun.

Kuten meni 1943 myös löysät housuun, kun Mannerheim oli pakottanut suomalaiset miehet rajan yli hyökkäyssotaan vastoin lakia teloitusuhkauksilla - ja tajusi lopulta Saksan häviävän.

Mutta muuttuuko suomalaisten natsiystävyden hehkuttajien poliittiinen historiantulkinta, syy-seurusten tulkinta yhä selkeämmästä ideologisen historian ja hyökkäysvimman paljastumisesta?

Ei.

Sillä natsien ymmärtäjissä kysymys on ideologiasta ja valheellisesta identiteetistä eikä syyllisyyttä halua ymmärretä kun suomalaiset ovat tottuneet itsetuhoisesti samaistumaan eliittiin ja sokeuteen masokistisesti.

Typerä kansa

kulkee taas tuhoa kohti eliitin eurotuhossa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128861149807...

Keijo Räävi

Kuinka Kuittisella on pokkaa kirjoitella noinkin asenteellista neuvostopropagandaa?

Kun luen Marskin ritareiden kohtaloista talvi- ja jatkosodassa niin kyllä sieltä paljastuu aivan toisenlainen totuus.

Ja tuo totuus on täynnä sankaritarinoita.

Tämän blogin suosituimmat